Materiaal

null

Eiken

Eikenhout is de bekendste houtsoort. In het algemeen sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

Meranti

Meranti is een verzamelnaam voor een aantal houtsoorten die afkomstig zijn uit Zuidoost-Azië. Deze houtsoort wordt zowel tot geschaafd hout als tot multiplex platen verwerkt. Meranti wordt zowel binnenhuis als buitenhuis toegepast.

Merbau

Merbau is een houtsoort die sterk en duurzaam is en wordt met deze redenen veel gebruikt in buitendeuren.

Vuren

Vuren is een genormeerde naam voor het hout van fijnspar. Deze houtsoort is makkelijk te verven, te beitsen en af te lakken. Hiermee wordt ook de duurzaamheid aanmerkelijk vergroot.

Grenen

Grenen duidt op hout van diverse pinus-soorten. Dit is na vuren het meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. Grenen werd vroeger veel gebruikt om mijngangen te ondersteunen omdat het hoorbaar gaat kraken voordat het echt begeeft. Zo werden mijnwerkers gewaarschuwd voor instortingsgevaar.

Yellow Poplar

Yellow Poplar is een van de meest voorkomende hardhout soorten in de verenigde staten. Deze houtsoort wordt bijna niet gebruikt om zijn uiterlijk maar vaak gebruikt als ondersteunend hout. Zo worden hier vaak pallets, kratten of meubel frames van gemaakt.

Constructie

null

Na handmatig selecteren van de houten delen, worden deze met de oersterke pen-en-gat constructie verlijmd. Het is bewezen dat pen-gat verbinding de beste en sterkste constructie van een deur garandeert. De droging gebeurt onder druk, wat duurzaamheid garandeert.

Detailering

null

Bij Heuveldeur heeft u een grote keuzemogelijkheid van verschillende profielen. Hier bij kunt u denken aan bijvoorbeeld een traditioneel schuinprofiel, duivejagersprofiel, facetkantprofiel of een profiel naar bestaand model, of een profiel naar keuze.

Al deze profielen kunnen in standaard sponning diepte van 10 mm of 17 mm, desgewenst kan dit ook nog worden aangepast

Duivejager

Facetkant

Schuin

Afwerking

null

Voor de afwerking heeft Heuveldeur diverse mogelijkheden:

Stapeldorpels worden geschilderd voordat een deur in elkaar wordt gezet, zodat de deur extra beschermd wordt tegen weersinvloeden.

Massief houten panelen of MDF panelen (in Medex of Tricoya)  worden meerdere malen geschilderd voor ze worden ingekit.

Deuren voor isolatieglas worden voorzien van freeswerk voor ventilerende beglazing dit i.v.m. garantie op het isolatieglas.

Deuren kunnen worden voorzien van hang- en sluitwerk volgens politiekeurmerk, bijv. driepuntsluiting of vijfpuntsluiting van diverse merken. Deuren kunnen ook worden voorzien van valdorpel en brievenbus

De deuren worden in elke gewenste kleur gespoten.